keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Rappusien maalaus

Muutama viikko takaperin minulla oli mielenkiintoinen projekti töissä. Periaatteessa ei mitään uutta ja ihmeellistä, ihan tavalliset puiset rappuset ja onhan noita muutamia tullut ennenkin tehtyä, mutta aina nämä kaikki ovat hiukkasen erilaisia.
 
 
Työ aloitettiin pintojen pesulla ja hionnalla. Maalarinteipillä suojattiin niin paljon kuin pystyttiin ja rappusien alla oleva lattia suojattiin pahvilla. Maalaus aloitettiin kaiteista ja pinnoista ja viimeisenä askelmat.
 
 
Haasteelliseksi tämä juttu muodostui, kun vanhat huopamatot päätettiin säästää ja niiden suojaaminen osoittautui käytännössä mahdottomaksi. Niinpä päätin luottaa vakaaseen käteen ja rajasin maton reunat vapaalla kädellä. Suojana käytettiin pyyhkeitä, mitä oli helppo siirrellä rapulta toiselle aina sitä mukaan kun työ edistyi. Onneksi asiakas lainasi minulle otsalamppuaan, niin sain helposti kohdevalon aina siihen kohtaan mihin tarvitsi, muuten olisi osa paikoista jäänyt väkisinkin varjoon ja tässä hommassa todellakin tarvittiin valoa!
 
 
 Pikkuhiljaa työ eteni askelma kerrallaan!

 
Pohjamaalin jälkeen kitattiin kaikki koloset ja naarmut ja pahimpia paikkoja pohjamaalailin vielä toiseenkin kertaan. Sitten olikin pintamaalin aika. Kevyt välihionta vielä ja taas maalailemaan!
 
 
Lopputuloksesta tuli oikein kiva!! Vanhat matot muuttuivat maalauksen myötä kuin uusiksi, sillä nyt ne tulevat paremmin esille valkoisesta pohjasta. Aikaisemmin tylsä ruskean väri muuttui yhtäkkiä näyttäväksi! Kyllä kannatti :D asiakaskin oli tyytyväinen!
 
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti