torstai 19. tammikuuta 2017

Betonisia sydänkoristeita

Betoni on ihan huippumateriaali. Siitä saa tehtyä isoja ja kestäviä juttuja, kuten taloja ja siltoja. Ja sitten siitä voi askarrella ihan pientä ja siroa. Esittelen pari juttua, mitä tein joulumyyjäisiä varten, mutta nämähän on tosi ajattomia!
 
 
Näiden tekeminen oli tosi nopeaa ja helppoa.
Ostin rautakaupasta pienisilmäistä rautalankaverkkoa ja leikkasin siitä sydämen muotoja. Tein vetelän massan hienojakoisesta tasoitteesta (yhtä hyvin voisi käyttää myös kipsiä) ja uitin verkkosydämet massaan ja nostin puutikkuun kuivuvaan.
 
 
 
Kuivumisen jälkeen kastoin vielä kertaalleen betonimassaan ja tätähän voi tehdä just niin monta kertaa kun haluaa. Jos haluaa että reiät peittyy kokonaan, niin toistaa kastamisen riittävän monta kertaa, tai jos haluaa harvemmat, niin yksikin kastamiskerta riittää. Viimeistellä voi monella tapaa, näitä voi vaikka maalata, tai liimata hilettä pintaan. Minä tein tämmöisiä tosi simppeleitä ja pyörittelin puuvillalankaa ympärille. Tuli ihan hienoja näinkin!
 
 
Toinen kokeilu oli tehdä kuviotapetilla yksityiskohtaisempaa pintaa betonikoristeeseen.
 

Muottina käytin valmista silikonimuottia, minkä pohjalle leikkasin erilaisista tapeteista sopivan kokoisen palan.Muotteina voi toki käyttää vaikka piparkakkumuotteja. Kannattaa kumminkin tehdä muovailuvahasta alusta, mihin painaa muottia, niin muotit ei lähde karkailemaan, tai betonimassa pääse vuotamaan muotin alta pois. Narua varten asettelin reikäniitin oikealle paikalle ja täytin reiän muovailuvahalla, ettei betonimassa pääse vahingossa tukkimaan reikää.  Levitin hieman ruokaöljyä tapetin pinnalle irrotusta helpottamaan. Kaadoin massaa muottiin vain niitin korkeuden verran.


Kuivumisen jälkeen koristelin pinnan valkoisella maalilla ja pujotin juuttinarusta kiinnitysnyörit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti