tiistai 14. helmikuuta 2017

Piirtäminen ja eläimet

 
Piirtäminen on aina ollut minulle tärkeä harrastus ja luonnollisin tapa toteuttaa itseäni. Nuorempana on tullut piirrettyä aktiivisemminkin, mutta nykyisin se on hieman jäänyt muiden juttujen jalkoihin. Tästä syystä olen nyt tietoisesti tuonut tätä puolta taas enemmän esiin ja yrittäjyydessä on se hyvä puoli, että voi itse määritellä omia tekemisiään aika paljon. Joten olenkin alkanut enemmän suunnittelemaan tuotteita, joissa voin käyttää omia piirustuksiani hyväksi.

Eläimet ja varsinkin kissat ovat aina olleet minulle helpoin ja kiinnostavin aihe, vaikka teemat toki vaihtelee laidasta laitaan.
 
Tykkään myös kokeilla erilaisia tyylejä. Toisinaan teen hyvin luonnosmaisia ääriviivapiirroksia, joita käytän paljon muun muassa yritykseni tekstiilituotteissa, sekä remonttipuolen seinämaalauksissa. Nyt viimepäivinä olen taas piirrellyt tarkempia ja realistisempia kuvia. Käytän mielelläni lyijykynää ja puuvärejä, mutta myös tussilla piirrän paljon.

Tussilla tai kuulakärkikynällä tykkään piirrellä nopeita luonnoksia, silloin kun lopputulos ei ole tarkoitettu laajempaan levitykseen. Esimerkiksi muistiinpanoissani käytän paljon näitä nopeita suttupiirustuksia, kun laitan ideoita ylös. Tussipiirtämisessä on tietenkin se huono puoli, että pyyhkiä ei voi, joten jos tarkoitus on tehdä viimeisteltyä kuvaa, käytän yleensä aina ensin lyijykynää. En tykkää tehdä paperitolkulla luonnoksia, vaan teen vain muutaman luonnoksen, joista sitten parasta lähden muokkaamaan niin pitkään, että työ on lopulta valmis. Lopuksi sitten puhtaaksi piirrän joko uudelle paperille tai suoraan luonnoksen päälle tussilla.


 Joskus harvoin kokeilen vesivärejä tai muita taiteilijavärejä ja se on ihan mukavaa vaihtelua ja terapiaa, mutta jostain syystä sivellin ei ole koskaan ollut lempityökaluni paperilla. Sivellin, tai tuttavallisemmin pensseli on toki muuten hieno työkalu silloin kun kohteena on jotain paljon suurempaa, kuten talon seinä tai huonekalut! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti