maanantai 4. syyskuuta 2017

Oman talon remontointi

Jokainen tietää sanonnan: suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Jotenkin vihaan näitä yleisiä fraaseja ja silti kuulen itseni sanovan tätä aika usein koska se vaan on liiankin paikkaansa pitävä! Meidän kotona tämä näkyy valitettavan hyvin. Teen työkseni muiden koteja kauniimmaksi ja omassa kotona tuntuu, ettei saa edes perus siisteyttä pidettyä yllä. Kaipa tämä on nyt niitä kuuluisia ruuhkavuosia sitten, kun aika ei tunnu riittävän mihinkään.

Nyt vihdoin päätettiin tehdä asiaan muutos ja pistää omatkin nurkat kuntoon! Ollaan miehen kanssa suunniteltu jo useampi vuosi talon laajennusta. Rajapyykkinä oli, että kun esikoinen lähtee kouluun, niin lapsilla olisi omat huoneet. Meillä lapset tällä hetkellä jakavat 10 neliön huoneen kahdestaan ja kerrossänky on ollut meidän pelastuksena.

Ihan ei toive toteutunut, koska tyttö aloitti nyt neljännen kouluviikkonsa ja hänellä ei vielä ole huonetta, mutta jos vain kaikki palaset osuvat oikeisiin koloihinsa, niin ensi viikonloppuna vihdoin alkaisi muutto!


Remonttia on tehty nyt 1,5 kuukautta aktiivisesti, vaikka tilojen tyhjentäminen ja purkuvaihehan alkoi jo keväällä. Meillähän ulkomitat talossa pysyvät samana ja laajennus tehtiin talon päädyssä olevaan autotalli/varastoon. Vanhat pintamateriaalit purettiin seinistä ja katoista ja vanha lattia piikattiin pois, jotta päästiin laittamaan kunnolliset eristeet tilalle. Vanhassa tilassa ei ollut kunnollisia ikkunoita, joten niillekin tehtiin aukot seinään ja vanha varaston ovi levytettiin umpeen.


Sitten alkoikin uuden rakentaminen! Lattian valaminen, eristeiden laitto ja väliseinien tekeminen. Tila jaettiin kolmeen osaan, eli kahteen makuuhuoneeseen ja varastoon.
Tähän pisteeseen saakka minulla ei ollut remontin teossa juurikaan virkaa, mutta heti kun seinälevyt oli kiinnitetty pääsin minä vauhtiin! Saumojen nauhoitusta, hiontaa, pohjamaalausta... Tuttua hommaa!

Nyt vihdoin on päästy siistimpiin töihin, pintamaalit on maalattu ja tapetointiakin aloitettu. Tapetoinnista laitan kuitenkin kuvia vasta myöhemmin, koska haluan että vihdoinkin niillä suutarin lapsilla olisi kunnolliset kengät ja päätin hiukkasen kikkailla tapetin kanssa. Tässä muutama kuva vielä maalausvaiheesta. Tyttökin pääsi auttamaan oman huoneensa teossa :D


 
Esikoinen oli niin innokas maalariapulainen, että ennätti rajaamaan jo hieman viereistäkin seinää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti