perjantai 16. kesäkuuta 2017

koristemaalaus tunto-maalilla

Minulla oli jokin aika sitten ihana työmaa, tai no kaikkihan ne omalla tavallaan ovat :D Mutta tällä kertaa pääsin haastamaan itseäni oikein urakalla, kun perus rempan lisäksi tehtiin jotain vähän erilaista. Lisähaastetta loi liki 5 metriä korkea huonetila. Kyseessä oli omakotitalon olohuone, mistä ensin poistettiin tapetit ja seinät maalattiin. Huoneen päätyseinälle toivottiin jotain katseenvangitsijaa ja päädyimme asiakkaan kanssa näyttävään koristekuvioon, jossa yhdistyisi karkea mattapinta sekä sileä ja kiiltävä pinta.

 
Seinä maalattiin ensin normaalisti puolihimmeällä maalilla niin kuin muutkin huoneen seinät. Värinä oli Tikkurilan värikartan G503 (Kalla). Maalia hakiessani sävy vaikutti hirvittävän tutulta ja pian hoksasin, että olinpa juuri samalla sävyllä maalannut edeltävän työmaani olohuoneen :D


Maalin kuivuttua vedin teipillä suoria linjauksia ristiin rastiin läpi seinän, jonka päälle levitin valkoista tunto karkeaa. Levitin maalin lastalla ja lopuksi hiersin pinnan tasaiseksi ja mahdollisimman pian hiertämisen jälkeen poistin suojateipit.


 
 


Lopputuloksesta tuli todella näyttä, vaikka seinä onkin "vain" valkoinen! Kuinka paljon saakaan aikaan pinnan struktuuri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti