lauantai 18. maaliskuuta 2017

Taidegrafiikkaa

Taidegrafiikka on lähellä sydäntäni ja olen sitä jonkun verran harrastanut vuosien varrella. Metalligrafiikkaa harrastin useita vuosia kansalaisopiston kursseilla ja matkan varrella on tullut muitakin grafiikan tekniikoita kokeiltua. Puupiirrosta olen tehnyt kauan sitten, mutta siitä jäi päällimmäisenä mieleen kivulias tenniskyynärpää, mikä on riesana aina aika ajoin, kun fyysistä työtä käsilläni teen. Jo ennen joulua ostin muutaman linolevyn ja halvan kaiverrinsetin ja ajattelin, että olisi kiva kokeilla uudestaan, tenniskyynärpäävaivoja uhmaten. Täytyy sanoa, että kyllä on materiaalit muuttuneet ja kyllä oli mukavaa tätä levyä veistellä, niin oli pehmoista materiaalia!
 
 
Tällaisen kisu-hiiri kuvan otin ensimmäiseksi kokeiluun ja eihän veistelyssä kauaakaan aikaa mennyt. Prässiähän minulta ei löydy, joten painaminen jäi ihan omien käsien painovoiman varaan. Aluksi painoin kuivaan tiskirättikankaaseen, mutta eihän tuo kuva kunnolla siirtynyt. Kastelin kankaan ja kokeilin uudemman kerran kostealle ja WAU! Hyvin onnistui. Mitä nyt tuo ensimmäinen kokeilu hiukan häiritsee kun näkyy haamuviivana tämän varsinaisen kuvan taustalla, mutta tosiaan ensimmäinen kokeilu kyseessä, niin eipä haittane mitään :)

 
 
 Onneksi on tullut kaikenlaisia taidetarvikkeita osteltua varastoon, niin pieni telakin löytyi tähän tarkoitukseen. Ja tässä vielä isompana kuva tuosta valmiista tiskirätistä. Mietin jo mihin muuhun tarkoitukseen tätä kuvaa voisi käyttää?

 
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti