tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kun halvalla sai...

Ihminenhän sekoaa täysin, jos jotain saa ilmaiseksi tai superhalvalla, ämpäreistä nyt puhumattakaan! Facebookissa näin mainoksen että Lahdessa Alestalon kangaskauppa oli uudistanut myymälänsä ja ajattelin, että käynpä huvikseni kurkkaamassa.  Kaapit notkuvat kankaita täynnä ja mitään ei kyllä saisi ostaa, mutta ajattelin, että eihän katsominen mitään maksa. Ja saahan sieltä ilmaiset pullat ja kahvit, jos ei muuta...
 
 
Oli sopivasti töissä rakonen ja olin menossa kotiin syömään, kunnes matkalla muistin, että ai niin ne avajaiset! U-käännös seuraavassa risteyksessä. Jotenkin minua kuitenkin nolotti mennä muiden joukkoon jonottamaan ja niinpä päätinkin lorvia paikalle ikään kuin ohikulkumatkalla. Ovet oli vasta avattu ja ilokseni huomasin, ettei jonot olleetkaan kadulle saakka ja muutkin ihmiset käyttäytyivät maltillisesti. Kahvi- ja pullatarjoilut tulivat houkuttelevasti jo eteisessä vastaan, mutta päätin malttaa mieleni ja käydä ensin tutustumassa liikkeeseen. Yleisilme liikkeessä oli aikaisempaa valoisampi ja mietin, että olihan kauppa aikaisemmin ollut tosiaan aika nuhruinen. Joten ehkä tilojen siistiminen oli paikallaan.
 
Tilan perältä löytyi jättimäinen kasa kankaita, mistä sai napsia niin paljon kuin ämpäriin mahtui ja kymmenkunta naista tonki kasaa. Aluksi mietin, että en viitsi edes katsoa, mitäänhän en saanut ostaa. Toisaalta, olin jo pidempään miettinyt olohuoneeseen uusia verhoja, joten voisihan sitä hieman vilkaista... 
 
Yhtäkkiä löysinkin itseni kontiltaan lattialta tonkimassa kasaa. Muista tonkijoista löytyi nopeasti juttukavereita kun vertailtiin löydöksiä ja ehdoteltiin mitä mistäkin voisi tehdä. Tästä tulee verhot, tästä tyynynpäällinen, päiväpeitto, verho, tyyny, verho.... hetkinen, montas verhoa jo olikaan? Lopulta ämpärini päällä oli iso kasa kankaita joista puolet jouduin heittämään takaisin kasaan. Joku tolkkuhan se on hulluudessakin oltava!
 
Tämmöinen kasa sieltä lopulta lähti mukaan, tilkkuja askarteluun ja nukenvaatteisiin, leikkikotiin verhokangas, tytölle ja pojalle uudet verhot ja tyynyliinakankaita. Olohuoneeseen verhot ja mahdollisesti tyynynpäällinen. Makuuhuoneeseenkin verhot. Kaikki VIIDELLÄ EUROLLA!

 
Ja kyllähän se pullakin maistui :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti